Van aanmelding naar een nieuw thuis!

Verkoopprocedure

We bevinden ons nu in stap 4!

Heb je interesse in een nieuwbouwwoning in Groenrijck?
Dan kun je jezelf aanmelden als geïnteresseerde door op de

button "Inschrijven" te klikken.Hoe de procedure verder in zijn werk gaat lees je hieronder in een handig stappenplan!


De gemeente Haaksbergen hanteert een registratiesysteem voor kavels of nieuwbouwwoningen.
Voor de gemeente Haaksbergen geldt: hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer kans je maakt om in aanmerking te komen voor een nieuwbouw woning / kavel. Dat geldt ook voor Groenrijck. Je plek op de lijst van de gemeente Haaksbergen blijft gehandhaafd. Groenrijck dient dezelfde afspraken na te komen die je hebt met de gemeente Haaksbergen.


Mocht je nog niet ingeschreven staan bij de gemeente op deze lijst, dan adviseren wij je dat alsnog te doen!

jouw account

Aanmelden

Als eerste stap kun je je als belangstellende aanmelden. Zo blijf je automatisch op de hoogte van alle ontwikkelingen over Groenrijck middels de periodieke nieuwsbrief. Sta je ook al ingeschreven bij de gemeente? Dan blijft je plek op die lijst gehandhaafd, maar je moet je dan ook via deze website nog een keer aanmelden. Heb je je nog niet aangemeld bij de gemeente, dan adviseren wij je dit alsnog te doen, want dit heeft voordelen! Zie de volgende stappen…


Aanmelden

Welke kavels of woningen zijn jouw favoriet?

Interesse doorgeven

De leukste stap! Als het stedenbouwkundig ontwerp gereed is, is het mogelijk om via je account je favoriete top 5 aan ons door te geven. Heb je zoals omschreven in de vorige stap je account aangemaakt? Dan word je vanzelf op de hoogte gehouden wanneer deze stap start!

Tip: Zorg dat je alvast inzicht hebt in wat jouw financiële mogelijkheden zijn.

Stel je vragen!

Start Verkoop

De start verkoop is het belangrijkste moment. Wanneer de start verkoop plaats gaat vinden zal ook bijtijds gecommuniceerd worden. Tijdens de start verkoop worden de brochures, officiële inschrijfformulieren en prijslijsten voor het eerst uitgedeeld. De start verkoop kan zowel online als fysiek plaatsvinden. Dit is nog even afhankelijk van de verdere ontwikkelingen rondom het corona virus. De start verkoop is ook het moment dat je als geïnteresseerde je vragen kan stellen aan de betrokken partijen bij dit project, bijvoorbeeld de ontwikkelaars, de architecten en de makelaars. De inschrijfperiode waarin je het officiële inschrijfformulier mag inleveren is 2 weken. Na deze 2 weken gaan de verkopende makelaars de woningen en/of kavels toewijzen op basis van het registratiesysteem van de gemeente Haaksbergen. Zie volgende stap…

Registratiesysteem gemeente Haaksbergen

Toewijzing

Sta je bij de gemeente Haaksbergen ingeschreven? Dan heb je bij de toewijzing van een kavel of woning voorrang. Als je volgens het registratiesysteem van de gemeente Haaksbergen als eerste voor een woning of kavel in aanmerking komt dankzij de duur van de inschrijving dan zal één van de verkopende makelaars z.s.m. contact met je opnemen. De makelaar zal dan een afspraak met je inplannen voor het verkoopgesprek. Voor geïnteresseerden die ingeschreven staan bij de gemeente Haaksbergen geldt dat het nummer wat door de gemeente is toegewezen leidend is. Nadat alle geïnteresseerden die bij de gemeente Haaksbergen ingeschreven staan benaderd zijn worden de kavels en woningen die nog niet onder optie zijn toegewezen aan de mensen die niet bij de gemeente Haaksbergen staan ingeschreven. Daarbij hebben geïnteresseerden die in de interessefase hun top 5 kenbaar hebben gemaakt voorrang.

Verkoopgesprek

Naar de makelaar

Nadat de makelaar iedereen die in aanmerking komt voor een kavel of woning heeft toegewezen, wordt een verkoopgesprek ingepland. Tijdens deze afspraak neemt de makelaar alle verkoopstukken met je door. Zo kun je weloverwogen een beslissing nemen over de koop van wellicht jouw nieuwe droomwoning! Je krijgt uiteraard een aantal dagen bedenktijd en tot die tijd zetten wij jouw favoriete woning onder optie. Je definitieve keuze gemaakt? Wij maken alle contractstukken op die je kunt ondertekenen. Zodra de handtekeningen zijn gezet kan het genieten al gaan beginnen!